tiistai 9. marraskuuta 2021

Tiistai

 Jostain syystä blogger näyttää tuon aikaleiman väärin. Eilinen kirjoitus on maanantailta eikä sunnuntailta. Ja tänään on tiistai. 

Oon kotona hoitamassa omia kipeitä lapsia. Nää ei ikinä ole onnistuneita päiviä syömishäiriömielessä. Liikaa mahdollisuuksia ja liikaa aikaa. Lapset on niin pieniä vielä, etteivät he ymmärrä tai kuule tai näe mitä en halua heidän kuulevan tai näkevän. 

Illalla jo mietin, että on ihan mahdottomuus selvitä seuraavasta päivästä oksentamatta. Se tuntuu ihan turhalta ajatukselta edes ajatella sitä. Ei tunnu yhtään mahdolliselta, etten oksentaisi tänään. 

Useimmiten impulssi oksentamiseen tulee lounaan jälkeen. Aamu on vielä ok ja samoin, jos syön vaikka aamupäivällä vähän välipalaksi leipää vielä (jos olen syönyt aamupalan esim. kuudelta). Mutta lounas... tai iltapäivällä välipala. Syön lasten kanssa samassa 5 aterian rytmissä ja se on toki hyvä asia. Mutta jostain syystä nyt se lounastilanne on vaikea. On kyllä päivällinenkin, se herättää ihan samanlaisen ahdistuksen, mutta harvemmin on mahdollisuutta oksentaa sitä, kun mies on kotona. Tosin nyt oon käyttänyt kaikki pienetkin mahdollisuudet, jos mies käy viemässä roskat tai menee edeltä suihkuun ym 😔. Hävettää. 

Se ruoan syöminen herättää varmaan ahmimisimpulssin. Se ei ole vielä niin paha kuin se on joskus ollut nuorempana, kun sairastin bulimiaa. Nyt ei ole ollut sellaista yhtä voimakasta ahmimishalua. Mutta kaikki syöminen herättää syyllisyyden. Oikeastaan ihan kaikki muu syöminen, paitsi aamupala. Sen sallin itselleni. Nytkin kirjoitan tätä aamukahvin kanssa ja söin ruisleipää aamupalaksi. 


(Kuva: weheartit _Naina)

Otin aamulla kuvia itsestäni ja yritin katsoa miltä näytän. Useimmiten huomaan valokuvista, etten ole niin isokokoinen kuin peilistä näytän. Peilistä näytän aina niin suurelta. 

Tänä aamuna painoin 58,8kg. Oksentelu pilaa hyvän laihdutuksen. Oksentelu lisää bulimista käytöstä, syömistä siis. Näin se on minun kohdalla. Eilen jo ajattelin, että pakkasessa on jätskiä, ja sitä on helpompi oksentaa kuin karkkia. Että sellaisen virhearvion tein aiemmin. 

Typerä ajatus.

Ei pitäisi syödä koko jätskiä.  Pitäisi voida syödä se jätski ja nauttia siitä, eikä tarvitsisi oksentaa sitä. 

Jos luet blogiani, olisi tosi kiva, kun laittaisit kommentteihin ihan vaan "moi, kävin lukemassa" tai jotain. Ja jos sulla on oma blogi tai blogi, jota suosittelet, niin linkitä sekin 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti